Viteza in coasta: Rally Dream Team – performanta la Teliu, obiective indraznete la Alba

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La inceputul lunii august 2014, pe frumoasa coasta de la Teliu Brasov, a avut loc a cincea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta al Romaniei.

Rally Dream Team a urcat pe locul secund al podiumului la echipe cu performante imbucuratoare pentru membrii sai. Lucian Radut si-a adjudecat bronzul la general si la grupa H, Ciprian Ciobotaru bronzul la grupa N si Bogdan Minea la fel pentru clasa H3. Cosmin Dragnea a reusit un loc 4 la grupa A, unde batalia a fost foarte dura, si Alin Troanca a castigat argintul la N1.

Nivelul de putere si pregatire a masinilor din campionat  este foarte ridicat iar investitiile in mecanica si electronica au ajuns sa fie extrem de importante pentru performanta. Radut Motorsport face toate eforturile pentru a pregati impecabil masinile inainte de fiecare etapa.

Pentru etapa urmatoare de la Alba Iulia, 30-31 august 2014, Rally Dream Team are ca obiectiv un loc cat mai sus pe podium si multumeste partenerilor: Hotel Cetate Alba Iulia, IdealMedia Advertising, BGS, DIGI, ADN FACOM, InSport.ro, ActiveNews.ro, Autostiri.ro.

Iata declaratiile pilotilor:

Ciprian Ciobotaru: „Etapa de la Teliu a fost pentru mine una plina de emotii. In ziua de sambata am ratat primele 3 urcari, masina refuzand sa porneasca. Cu ajutorul lui Lucian Radut si al mecanicilor nostri s-a reusit detectarea cauzei si remedierea defectiunii si astfel am putut concura duminica cu masina la parametrii normali. Locul al III-lea la grupa N (obtinut in extremis) si locul al II-lea la echipe ma obliga la un rezultat pozitiv si la etapa de langa Alba Iulia, o coasta de viteza si destul de tehnica in care calitatea pilotajului dar mai ales pregatirea masinii de concurs pot fi hotaratoare.”

Lucian Radut: La Teliu am avut o noua configuratie a masinii, o turbina mai mare si o evacuare modificata. Aceste inventii le-am facut in ultimul moment inainte de cursa si nu am avut timpul necesar unei setari perfecte a electronicii. In ziua de calificari si chiar in cea de concurs am facut la fiecare urcare setari pentru a gasi combinatia pentru putere optima. Daca mai aveam 2 urcari poate ca tot n-ar fi fost suficient. Acesta este motorsportul si rezultatul este multumitor, chiar daca stiu ca as fi putut mai mult. Spectatorii au fost grozavi si ne-au sustinut si aclamat la fiecare urcare si coborare. Astept cu nerabdare etapa de la Alba si invitam cat mai multi spectatori pe traseu.”

Cosmin Dragnea: „Etapa de la Teliu a fost dezamagitoare pentru mine, desi este o etapa frumoasa, care imi place, tehnica, cu paliere de viteza. Handicapul de putere a materialului de concurs si-a spus inca o data cuvantul. Ca si timpi fata de anul trecut am reusit sa scad 4,5 secunde, dar nu a fost suficient pentru a obtine un loc pe podium. Nivelul competitorilor mei a crescut, iar noi nu am avut puterea financiara de a face up-grade. Inca o data am avut de confruntat realitatea - la curse nu e suficient sa vrei si sa ai pasiune. Trebuie sa ai si cu ce, pentru a obtine rezultate notabile. Am fost incantat ca au fost spectatori pe proba. La etapa de la Alba venim increzatori si dornici de castig, chiar daca acolo am avut primul meu incident. Ii multumesc lui Luci Radut ca la fiecare etapa pregateste masina cu ce are la indemana.” (foto: Radut Motorsport)