Trofeul Sinaia 2014: Bronz la grupa A pentru Cosmin Dragnea

Detalii
Galerie foto

La etapa de viteza in coasta de la Sinaia din 19-20 iulie, Cosmin Dragnea si-a adjudecat locul 3 la grupa A. Dupa abandonul tehnic de la Resita cu doua saptamani inainte, unde diferentialul central al masinii Mitsubishi Evo 7 a cedat, Cosmin revine in forta desi declara ca traseul de la Sinaia nu este unul pe placul sau.

Daca Resita este perfecta pentru el fiindca imbina stilul de pilotaj tehnic cu paliere de viteza generoase, traseul stradal de la Sinaia nu este  pe placul sau: ingust, denivelat, cu borduri care ingreuneaza foarte mult concentrarea pilotilor la trasele perfecte.

Cosmin Dragnea, campionul en titre al Grupei A din Campionatul National de Viteza in Coasta declara:

„La etapa de la Sinaia am incercat sa merg cat mai tare, sa scot maximul din materialul de concurs. In calificari am fortat treptat si am reusit sa scot 2:05:2, cu aprox 3.5 secunde  mai bine decat cea mai buna urcare a mea de anul trecut. Am avut un sentiment ciudat la Sinaia, parca eram  impartit in doua: jumatate din mine in spunea forteaza, mergi mai tare, risca mai mult, incearca alte trase, iar cealalta jumatate imi spunea sa stau potolit, asta e tot ce pot face la Sinaia, daca fortez mai tare pe viraj, risc sa sar afara.

Cel mai frustrant lucru la Sinaia a fost lipsa de putere la sarcini joase. Lucian Radut a avut rabdare cu mine si mi-a explicat ca aici se vede cel mai bine diferenta intre motorul non-mivec (evo7) si motorul mivec (evo9). Intradevar s-a vazut in acele de par, cred ca am incercat sa intru in toate modurile posibile astfel incat sa am o iesire cat mai buna. Intr-un final am ales sa vin cu treapta 1 pe ac, dar analizand filmarile mi-a dat seama ca nu a fost cea mai buna solutie... Asta este, la etapa de la Sinaia am mai invatat ceva.”

Le multumesc inca odata partenerilor mei: Tinmar, KFC Romania, SSG, Rombacom, ECOYL BENZ, Nurvil Ramnicu Valcea Andre’s Fast Service si Radut Motorsport.