Toma Coconea - de la sporturi extreme la raliu

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Polivalentul atletul, de fapt, sportiv, Toma Coconea a fost copilotul pilotilor de la Napoca Rally Academy  (Marco Tempestini, Bogdan Marisca, Danny Ungur) la recentul raliu al Sibiului. Dupa performanta uluitoare de la Red Bull X-Alps, unde a parcurs in total 2.485 kilometri (780 km pe jos si 1.678 km cu parapanta), Toma Coconea a fost invitatul special la editia din 2013 a Raliului Sibiului, etapa in Campionatul European de Raliuri FIA si, totodata, cel mai dificil raliu din Romania, unde a experimentat un alt fel de senzatii extreme.

Pe circuitul de rallycross de la Sibiu

Dupa experienta din Alpi, Toma Coconea a incercat la Sibiu si alte senzatii extreme. Intaia data a stat in dreapta lui Marco Tempestini, in Skoda Fabia S200, si a parcurs doua tururi pe circuitul de rallycross, acolo unde a fost programata si super speciala din Raliul Sibiului. „Senzatiile sunt altfel decat cele cu care sunt eu obisnuit, dar a fost o experienta incredibila. Nu am mai mers niciodata cu o masina de curse, dar adrenalina pe care o simti este uluitoare. Tinand cont de caldura si de gradul de dificultate al probelor cred ca a fost un efort urias pentru piloti sa termine Raliul Sibiului”, a povestit la fata locului „Tomi” Coconea.

Si totusi, sporturile extreme sunt viata lui

Dupa experienta alaturi de Marco Tempestini, Toma Coconea a urcat si in masinile pilotate de  Bogdan Marisca si Danny Ungur. De doua ori castigator la Sibiu, Bogdan Marisca s-a numarat si el printre cei care au urmarit online evolutia sportivului roman la Red Bul X-Alps 2013. „Sporturile extreme reprezinta viata mea si credeam ca nu mai sunt multe lucruri care sa ma surprinda, dar ceea ce am simtit astazi este fantastic. Ma bucur ca am avut ocazia sa vad cum este intr-o masina de curse si sper ca pilotii sa accepte provocarea mea de a zbura cu parapanta”, a adaugat Toma Coconea. Bogdan Marisca a acceptat imediat provocarea lansata de Toma Coconea, in timp ce Marco Tempestini si-a gasit un inlocuitor. „Nu am curaj sa fac asta, dar sigur Simone, baiatul meu, imi va tine locul”, a punctat pilotul Napoca Rally Academy. (foto: sibiu rally romania)