Raliul Sibiului: Premiera absoluta la Super Speciala din Piata Unirii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pregatirile pentru Raliul Sibiului 2016 au intrat in linie dreapta, iar organizatorii din acest an au pus la cale un traseu inedit pentru cea mai asteptata si mai spectaculoasa proba a etapei a doua a Campionatului National de Raliuri Dunlop si a Campionatului National Rally 2 Dunlop. Super Speciala din Piata Unirii ii va provoca pe pilotii care se vor reuni la start la un test incitant, inaintea festivitatii de premiere. Ultima proba va incepe cu o demonstratie automobilistica de exceptie si va avea ca ingrediente efecte pirotehnice. Intregul spectacol va fi poiectat pe cinci ecrane uriase, amplasate in Piata Unirii, iar Super Speciala va fi transmisa prin livestreaming, pe site-ul oficial, dar si pe contul de Facebook al evenimentului.

Dupa ce vor avea de infruntat provocarile pregatite de organizatorii Raliului Sibiului, de-a lungul probelor de pe Transalpina, pilotii isi vor da intalnire la Super Speciala de sambata, 16 aprilie, de la ora 18, in Piata Unirii din Sibiu. Evenimentul consemneaza o premiera absoluta pentru Sibiu, din punctul de vedere al locatiei de desfasurare a competitiei sportive. Punctul fierbinte al intrecerii va fi intersectia dintre strada Emil Cioran cu bulevardele Vasile Milea, Corneliu Coposu si Andrei Saguna.

Start la Hotelul Continental Forum

Simultan, cate doua echipaje vor lua startul din puncte diferite si vor avea de parcurs un traseu de un kilometru si jumatate, in cel mai scurt timp posibil. Echipajele care vor pleca din fata Hotelului Continental Forum, vor parcurge distanta spre bulevardul Andrei Saguna, iar apoi vor cobori spre intersectia cu strada Emil Cioran, de unde vor continua spre bulevardul Coposu si apoi se vor intoarce spre punctul de start. Acelasi traseu il vor parcurge si echipajele care vor lua startul din fata Teatrului National Radu Stanca.

„Este primul an in care ACS Aria pentru Sport se implica in organizarea unei etape de Raliu si vrem sa ne asiguram ca, pe langa spectacolul automobilistic pe care pilotii il ofera la fiecare raliu, iubitorii de motosport vor avea motive sa fie impresionati. Este o premiera absoluta organizarea unei astfel de competitii in Piata Unirii si vrem sa le multumim tuturor celor care au contribuit si ne vor sprijini la realizarea demersului nostru. De asemenea, ne concentram eforturile pentru a nu produce un disconfort prea mare participantilor la trafic, pe perioada in care se vor impune restrictii, in zona. Suntem siguri ca acest eveniment va avea rasunet si va contribui la cresterea prestigiului Raliului si a Sibiului, deopotriva”, a spus Claudiu Marasescu, marketing manager Aria.

Pe perioada derularii probei, traficul rutier in zona va fi redirectionat pe alte rute ce vor fi anuntate atat de organizatori, cat si de autoritatile locale implicate.