Raliul Sibiului: 3, 2, 1, start!

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Startul festiv in Raliul Sibiului 2016 s-a dat in Piața Mare a orasului de pe Cibin. Profitand de faptul ca ploaia de primavara care a cazut in jurul pranzului s-a oprit la timp pentru a face loc festivitatii, cu mic, cu mare, mii de sibieni au facut cunostinta cu protagonistii intrecerii care reprezinta etapa a doua a Campionatului National de Raliuri Dunlop si a Campionatului National Rally 2 Dunlop, dar si prima runda in Campionatul National al Bulgariei.

Ce spune Simone Tempestini

Primul concurent care a trecut prin poarta de start a fost campionul en-titre si liderul CNRD, Simone Tempestini, care ne-a declarat: „La Brasov am reușit sa castig in ultima zi. Atunci am facut diferenta fata de Dan Gartofan. Aici avem parte de un raliu nou, pentru ca probele pe care vom evolua, exceptandu-le pe cele din prima zi, nu sunt cunoscute de catre concurenti. Vom vedea ce se intampla. Noi, cu siguranta, ne dorim sa terminam pe prima pozitie. Sper sa fie o disputa stransa, asa cum a fost si la Brașov, si imi doresc sa avem parte de acelasi verdict”.

Replica lui Dan Gartofan

Dan Gartofan, pilotul Skoda, l-a completat: „In primul rand, vreau sa le mutumesc tuturor celor care sunt aici, un numar senzațional de mare de oameni, pe care ii astept si pe probele speciale sa urmareasca lupta care se va da in cele doua zile. Nu pot sa spun cine sunt pretendentii la victorie, ci doar ca ne dorim sa ne numaram printre ei. Cu siguranta, noi vom incerca sa avem un ritm bun, sa facem spectacol si sa-i bucuram pe cei care ne sustin”.

Plamen Staykov, primul bulgar prin poarta de start

Un moment special a fost dedicat sportivilor bulgari, intrecerea de la Sibiu reprezentand si prima etapa a intrecerii nationale de la sud de Dunare. „Ne bucuram de oportunitatea oferita de Raliul Sibiului, pentru ca ne permite sa ne masuram fortele nu doar cu ceilalti competitori din campionatul nostru, ci si cu pilotii romani”, a declarat, Plamen Staykov, primul pilot bulgar care a trecut prin poarta de start din Piata Mare din Sibiu.

Premiere in Piata Mare din Sibiu

Competitia debuteaza vineri 15 aprilie, prima masina urmand sa porneasca in cursa la ora 16,30. Programul primei zile cuprinde doua probe speciale: Curmatura (10,80 km), al carei start este programat la ora 17, si Paltinis (10,20 km), care se va desfasura de la 19,08. Sambata 16 aprilie se vor derula alte 10 probe, concurentii isi vor disputa suprematia pe 10 probe speciale, cu o lungime totala de 86,90 km, iar cei mai buni piloti vor urca pe podiumul de premiere, incepand cu ora 21,30, cu prilejul festivitatii de premiere gazduita de Piata Mare, de la ora 21,30.

Raliul Sibiului 2016 este etapa a doua a Campionatului National de Raliuri Dunlop si a Campionatului National Rally 2 Dunlop, este organizata de ACS Aria Pentru Sport, in parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). In premiera pentru Sibiu, aceasta etapa va da startul Campionatului National al Bulgariei.