Raliul Sibiului 2013: Peste 50 de piloti la start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Raliul Sibiului 2013, etapa comuna in Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 si in Campionatul European de Raliuri ERC, anunta 69 de echipaje la start, din care 37 concureaza exclusiv in CNR Dunlop 2013 si in jur de 20 se vor lupta pentru laurii victoriei si o importanta pozitie pe podium in ambele competitii.

In cadrul competitiei interne de raliuri, etapa de la Sibiu este a cincea, conform calendarului competitional al FRAS, si are cel mai mare coeficient de cursa: 2.

In sezonul 2013, Raliul Sibiului propune 228 de killometri de proba speciala. Printre noutatile sezonului, organizatorii au anuntat revenirea specialei Sadu in programul etapei. Raliul este unul mixt, 20% din probele speciale urmand sa aiba ca suprafata de rulare asfaltul si 80% macadamul, procentajul crescand in favoarea probelor de asfalt datorita probei Sadu, a sectiunii Calugarul, care intra in programul etapei ca parte a probei Santa Max, precum si a unei portiuni asfaltate de 2,5 km din vechea proba de macadam Gatul Berbecului.

Ca etapă in ERC, Raliul Sibiului 2013 anunta la start nume cu rezonanta la nivel european. Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Toshihiro Arai, Vitaliy Pushkar, Francois Delecour, Lin Yan-Hu vor face spectacol alaturi de pilotii romani.

In clasamentul general al CNR Dunlop 2013, inaintea confruntarii de pe macadamul sibian, primele pozitii sunt ocupate de Francois Delecour (lider detasat cu 60 de puncte), Gergo Szabo, David Botka, Dan Girtofan si Valentin Porcisteanu. In clasamentul echipelor, conduc ESD Rally Team, Napoca Rally Academy si BCR Leasing Rally Team. In clasamentul juniorilor, Simone Tempestini, Raul Badiu si Bogdan Cuzma ocupa primele trei pozitii. Clasa 2 este condusa in acest moment de Francois Delecour, clasa 3 de Edwin Keleti, clasa 5 de Alex Filip, clasa 9 de Raul Badiu, iar clasa 11 de Danny Ungur.

 

Startul pe probele speciale in etapa a V-a a CNR Dunlop 2013, Sibiu Rally, se da astazi la orele pranzului. Etapa programeaza 7 probe speciale astazi, 26 iulie, ziua de maine fiind rezervata probelor care aduc noutatile editiei: Sadu, Gatu Berbecului si Santa Max, cu cate doua treceri fiecare.

Sosirea si festivitatea de premiere vor avea loc, conform programului anuntat, maine la orele 19:00, in Piata Mica a orasului.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc in perioada 23-24 august a.c. la Arad. (comunicat si foto: QLT Group Division)