Raliul Poloniei: Premiera pentru Hyundai Motorsport

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In zilele de 2-5 iulie 2015, are loc editia cu numarul 72 a Raliului Poloniei. Acest eveniment se desfasoara in nord-estul Poloniei, la Mikolajki. In premiera, echipa Hyundai Motorsport se prezinta la start cu patru masini (modelul Hyundai i20 WRC). Astfel, alaturi de Thierry Neuville, Dani Sordo si Hayden Paddon in echipa va fi prezent si olandezul Kevin Abbring, cel care la editia precedenta a „prins” podiumul in Raliul Poloniei. Performanta pe care, bineinteles, Hyundai Motorsport si pilotul din „Tara Lalelelor” si-au propus sa fie repetata si la editia prezenta.

Directorul echipei este optimist

„Raliul Poloniei reprezinta o etapa importanta pentru Hyundai Motorsport, pentru ca vom avea, pentru prima data, patru unitati la start. Am reusit un rezultat foarte bun in Raliul Sardiniei, cu doua masini pe podium, dupa o evolutia excelenta a pilotilor nostri, in special a lui Hayden. Pentru Kevin, aceasta este prima dintre cele patru etape la care va concura alaturi de echipa, in Polonia el reusind sa castige in trecut, cand concura in Junior WRC. Pilotii nostri se descurca bine pe speciale noi, iar faptul ca peste 90 la suta din traseul de anul acesta este schimbat poate ne va ajuta sa obtinem un rezultat bun. Ar fi extraordinar sa putem incheia pe podium la fel ca anul trecut”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Pilotii vor sa repete rezultatele din Raliul Sardiniei (Italia)

„Avem amintiri frumoase de anul trecut, cand am reusit sa incheiem pe podium in Raliul Poloniei. Probele sunt dificile, dar imi place sa pilotez aici”, a comentat Thierry Neuville (locul 3 in Sardinia).

„Va fi prima mea prezenta cu modelul Hyundai i20 WRC pe aceste probe. Este greu de prevazut care va fi evolutia noastra, pentru ca sunt multe probe noi, foarte rapide, similare cu cele din Finlanda, doar mai inguste si cu un macadam mai dur. Echipa a avut o evolutie buna in Polonia, anul trecut, si dupa rezultatul pozitiv din Sardinia sper sa continuam in acelasi ritm”, a adaugat Dani Sordo.

„Trebuie sa abordam fiecare raliu cu atentie si sa ne facem treaba cat mai bine. Probele din Polonia sunt similare cu cele din Finlanda, foarte rapide, cursive. Suprafata este mai nisipoasa si pot aparea sleauri la cea de-a doua trecere, dar probele se potrivesc cu stilul meu de pilotaj”, a declarat Hayden Paddon.

„Am castigat aici la Junior WRC, in 2009. Este un raliu rapid, cu probe nisipoase si foarte inguste prin padure. Este primul raliu pe macadam cu un model WRC. Inca sunt in faza de acomodare, asa ca este important sa am o dictare buna si sa cresc treptat ritmul. Va fi un sentiment placut sa vad patru masini in parcul nostru de service si sper sa demonstrez tuturor ceea ce pot aici”, a afirmat KevinAbbring.

Informatii despre raliul din Polonia

Raliul Poloniei va avea cartierul general in Mikolajki, unde este amplasat si parcul de service si unde se va desfasura super speciala de joi, 2 iulie. Vineri, 3 iulie, vor fi parcursi 150 km de proba speciala, aproape jumatate din lungimea raliului. In program va fi si speciala Stanczyki, care este cea mai lunga (39,12 km). Probele de sambata, 4 iulie, vor fi mai aproape de parcul de service, iar duminica, 5 iulie, este programata speciala Baranowo (14,6 km), care va fi parcursa de doua ori, la ultima trecere fiind si Power Stage.