Raliul Monte Carlo 2012: Marco Tempestini si Dorin Pulpea, gata de start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dupa o pauza de trei sezoane, renumitul raliu de la Monte Carlo revine ca prima etapa in Campionatul Mondial, urmand a se desfasura intre 17 si 22 ianuarie 2012 si insumand 430 kilometri de probe speciale pe asfalt, zapada si gheata, in Alpii francezi. Printre concurentii editiei cu numarul 80 a Raliului Monte Carlo ii gasim pregatiti de start pe membrii echipajului Napoca Rally Academy, Marco Tempestini - Dorin Pulpea, ce vor participa din pozitiile de pilot, respectiv de copilot.

„Am fost anul trecut aici si avem o treaba neterminata. Tocmai de aceea am decis sa incepem sezonul 2012 cu participarea la Raliul Monte Carlo. Fara indoiala, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri va fi una extrem de dificila. Sunt 430 kilometri de proba speciala si 1.300 kilometri de probe de legatura, iar, in plus, vremea este imprevizibila. Nu ne-am fixat niciun obiectiv pentru aceasta cursa, dar imi doresc foarte mult sa ajungem la sosire”, a spus Marco Tempestini.

 

La Monte Carlo, ca la Brasov

 

Competitia va demara dupa trei zile de recunoasteri oficiale, programate intre 14 si 16 ianuarie.

„Este un raliu lung si foarte greu. Avem un avantaj ca se merge pe aceleasi probe de anul trecut si este un pic mai usor pentru noi. Am avut o sesiune de teste la Brasov unde conditiile au fost similare cu cele de la Monte Carlo. Cred ca suntem mai bine pregatiti acum decat in 2011 si, sincer, nu-mi doresc decat sa ajungem la sosire”, a spus Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

 

Planuri pentru Intercontinental Rally Challenge

 

Cei doi romani vor intra in cursa cu un Subaru de grupa N, desi initial anuntasera ca vor concura pe Subaru Impreza R4 pe care, insa, intentioneaza sa il menajeze, in vederea participarii la Intercontinental Rally Challenge, unde au ca obiectiv obtinerea unui loc pe podium:

„Planurile noastre s-au schimbat in momentul in care am decis cum va arata programul nostru international in 2012. In afara etapei de la Monte Carlo, inclusa in Campionatul Mondial de Raliuri, vom lua startul la alte sapte sau opt etape din Intercontinental Rally Challenge. Prima etapa din IRC, la care vom lua startul anul acesta, este in Azore, Portugalia – etapa programata in perioada 22 – 25 februarie, iar masinile pleaca cu feribotul inca de la inceputul lunii februarie. La Monte Carlo, se stie, este foarte usor sa avariezi masina si nu am vrut sa riscam participarea noastra in IRC unde obiectivul este sa terminam pe podium in IRC Production Cup”, a mai adaugat Tempesta, inaintea plecarii la Monte Carlo.