Raliul Marii Britanii: Hyundai Shell World Rally, pregatita pentru finalul de sezon

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Echipa Hyundai Shell World Rally Team este pregatita pentru Raliul Marii Britanii, ultima provocare din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Cea de-a XIII-a etapa din sezonul 2014 este programata in acest sfarsit de saptamana pe specialele de macadam din Tara Galilor.

Dupa Raliul Spaniei de luna trecuta, desfasurat pe o suprafata mixta (asfalt si macadam), etapa din Marea Britanie se desfasoara in totalitate pe macadam, fiind unul dintre raliurile clasice pe aceasta suprafata. La ultimul raliu din acest sezon, echipa Hyundai Shell World Rally va lua startul tot cu trei modele Hyundai i20 WRC, care vor fi pilotate de echipajele Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (#7 Hyundai i20 WRC), Juho Hanninen si Tomi Tuominen (#8 Hyundai i20 WRC), iar Hayden Paddon si John Kennard (#20 Hyundai i20 WRC) vor puncta pentru Hyundai Motorsport N.

Avand cartierul general la Deeside in nordul Tarii Galilor din 2013, Raliul Marii Britanii este una dintre cele mai vechi si legendare etape din WRC. Prima editie s-a desfasurat in anul 1932, iar acest raliu face parte din calendarul mondial inca din sezonul de debut din 1973. Specialele de macadam din Tara Galilor sunt foarte rapide si noroioase, fiind unele dintre cele mai tehnice si solicitante probe din calendarul competitional. 

Echipa cu sediul la Alzenau, in Germania, a participat in urma cu doua saptamani la o sesiune de teste de cinci zile in Tara Galilor, cu toate cele trei echipaje, obiectivul fiind de a identifica cele mai bune setari pentru ultima etapa din 2014.

Si in Tara Galilor, echipa Hyundai Shell World Rally vrea sa obtina un rezultat pozitiv si in acelasi timp sa acumuleze cat mai multe informatii pentru dezvoltarea modelului Hyundai i20 WRC.

Traseul compact - impartit in 23 de probe speciale, cu o lungime de peste 305 kilometri - transforma Raliul Marii Britanii in etapa perfecta pentru acest final de sezon. Startul festiv este programat joi, 13 noiembrie 2014, in Colwyn Bay, urmand ca vineri, sambata si duminica lupta sa se desfasoare pe probele din padurile galeze. (comunicat si galerie foto: Hyundai Auto Romania)