Raliul Germaniei: Hyundai Shell World Rally, trei echipaje la start

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Dupa experienta pe macadam, acumulata in prima parte a anului 2014, in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipa Hyundai Shell World Rally este pregatita pentru debutul in Raliul Germaniei, prima etapa veritabila de asfalt din acest sezon competitional. Intrucat sediul Hyundai Motorsport este la Alzenau, la doar 225 km fata de cartierul general al raliului din Trier, Raliul Germaniei reprezinta o provocare pentru cele trei echipaje Hyundai.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC #7) sunt liderii echipei, din care vor mai face parte spaniolii Dani Sordo si Marc Martí (Hyundai i20 WRC #8). A treia unitate Hyundai i20 WRC inscrisa in competitie va fi pilotata de francezii Bryan Bouffier si Xavier Panseri (Hyundai i20 WRC #20), cei doi fiind la prima prezenta alaturi de Hyundai Motorsport N, intr-o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri. Bouffier este pilot de teste Hyundai, inca din anul 2013 si cunoaste foarte bine modelul cu care va lua startul in aceasta etapa.

Pentru echipajele inscrise in WRC, urmeaza trei zile cu probe dificile, la finalul saptamanii curente: speciale inguste langa raul Mosel, probe rapide in regiunea Saarland, dar si probe tehnice, in zona militara Baumholder.

Hyundai Shell World Rally se bazeaza in aceasta etapa si pe informatiile obtinute in Raliul Antibes – castigat de Bryan Bouffier, in luna mai.

Dupa imbunatatirile la motor, realizate cu ocazia Raliului Finlandei, pentru aceasta etapa au fost operate modificari la sasiu, obiectivul fiind de a incheia competitia de asfalt, cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC si de a acumula cat mai multe informatii pentru a fi valorificate cu ocazia etapelor urmatoare.

Raliul Germaniei este un eveniment important pentru Thierry Neuville, belgianul fiind nascut in St. Vith, la doar 85 km de Trier, unde se afla cartierul general al raliului. Castigator al Raliul Germaniei in 2013, Dani Sordo revine la volanul unitatii Hyundai i20 WRC cu numarul 8, pentru al patrulea raliu in cadrul echipei si este hotarat sa-si arate potentialul pe specialele de asfalt. Aflat la prima participare intr-o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri alaturi de echipa Hyundai Shell World Rally, Bouffier este optimist in obtinerea unui rezultat bun.

Raliul Germaniei va demara joi, 21 august, cu startul festiv din Trier, la Porta Nigra, monument inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Actiunea pe probele speciale debuteaza vineri, 22 august, raliul incluzand 18 probe speciale, impartite in trei zile, cu o lungime totala de 362 km. (comunicat si galerie foto: Hyundai Auto Romania)