Raliul Australiei: Hyundai Motorsport continua lupta pentru puncte

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Hyundai Motorsport a reusit sa castige inca doua probe speciale in penultima zi din Raliul Australiei. Toate cele trei modele Hyundai i20 WRC au ajuns la sosire si se afla in top opt cu inca cinci probe speciale de disputat duminica, 13 septembrie.

Sambata, 12 septembrie au fost programate doua treceri pe Nambucca, cea mai lunga proba a raliului, si doua treceri pe Valla, una pe zi si una pe noapte, in conditii tipice pentru Raliul Australiei.

Hayden Paddon a avut o evolutie impresionanta pe prima bucla a zilei, fiind cel mai rapid atat pe Nambucca, proba de peste 50 kilometri, cat si pe Valla 1 (7,94 km), in final terminand ziua pe locul 5 in clasamentul general.
Thierry Neuville si Dani Sordo au facut si ei progrese la volanul modelelor Hyundai i20 WRC. Neuville a terminat pe trei speciala de noapte si ocupa locul sapte la general, iar Sordo, aflat la prima participare in etapa de la Coffs Harbour, este pe locul opt.

Hayden Paddon pune presiune pe adversari

Paddon (Hyundai i20 WRC) este aproape de inca un rezultat de top in acest sezon. Aflat pe locul cinci la general, pilotul neozeelandez se afla la doar 19,4 secunde in spatele liderului raliului, lupta pentru podium fiind inca deschisa pe ultimele cinci speciale de duminica.

„Sunt foarte multumit de modul in care a decurs ziua. M-am simtit mult mai bine la volan si am avut mai multa incredere in masina, dupa ce am rezolvat problemele de vineri dupa-amiaza. Am schimbat cateva setari si acum masina se comporta asa cum imi place mie. Trecerea de pe bucla a doua nu a fost ideala pentru ca am uzat prea mult pneurile pe proba Nambucca si am pierdut cam 10 secunde pe ultimii 20 km. Suntem pe locul cinci la general si vom pune presiune pe pilotii din fata pana la final”, a spus Paddon.

Thierry Neuville: „Luptam pana la capat”

Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) a progresat constant pe parcursul raliului si dupa ce a terminat pe trei ultima speciala de sambata, a incheiat ziua pe locul sapte la general.

„Pe probele de dimineata am fost putin dezavantajat de pozitia de start, dar am reusit sa tinem pasul cu pilotii din fata. Pe proba lunga, am pierdut cam zece secunde, dar ne-am revenit pe final si am fortat mai mult in partea a doua. Am facut cateva schimbari la masina si asta s-a simtit imediat. Conditiile de pe ultima proba au fost foarte dificile, dar am terminat cu bine si suntem pe sapte. Duminica este o zi lunga si vom lupta pana la capat pentru a castiga cat mai multe puncte”, a spus Neuville.

Dani Sordo, un pic dezamagit

La prima sa participare in aceasta configuratie a Raliului Australiei, Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) a avut un ritm bun si chiar daca a avut unele probleme cu franele, spaniolul a incheiat ziua pe locul opt la general.
 „A fost inca o zi in care am invatat multe, tinand cont ca nu am mai concurat niciodata pe aceste probe. Speciala lunga a fost foarte solicitanta si am pierdut ceva timp din cauza franelor. Dupa parcul de service, masina s-a comportat mai bine si nu am mai avut nicio problema. Am pierdut timp pe speciala de noapte din cauza prafului si sunt putin dezamagit. A fost o zi dificila si acum vom vedea daca mai putem urca in clasament pe probele de duminica”, a spus Sordo.

Obiectivul Hyundai Motorsport in Australia

Pentru Hyundai Motorsport, obiectivul principal este sa termine raliul cu toate cele trei masini si sa adune cat mai multe puncte pentru a-si pastra pozitia a doua in clasamentul constructorilor. Duminica sunt programate cinci probe speciale cu cate doua treceri pe Bucca Long (21,95 km) si Wedding Bells (9,23km), plus o trecere pe Settles Road (9,23km).

„In general, a fost o zi satisfacatoare pentru noi. Chiar daca nu au fost decat patru probe, acestea au fost foarte solicitante atat pentru masina, cat si pentru echipaje. Hayden a inceput fantastic si a mai castigat doua probe pentru noi, ceea ce l-a ajutat sa reduca din diferenta fata de pilotii din fata. Este pe o pozitie buna si cred ca se poate imbunatati duminica. Thierry a muncit mult si si-a aparat pozitia in clasament, iar Dani continua sa adune experienta in Australia. Sunt sigur ca toate cele trei echipaje vor putea face progrese si vom face totul pentru a le pune la dispozitie o masina cat mai competitiva”, a spus Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.