Raliul Aradului: Tempestini amana startul cu Ford Fiesta R5

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Marco Tempestini si-a propus sa participe in Raliul Aradului, etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, cu modelul Ford Fiesta R5.

Masina, preparata de echipa JM Engineering, nu va fi insa gata la timp pentru etapa de la Arad, dupa ce a fost retinuta in vama din Ucraina timp de aproape 48 de ore.

Planurile lui Marco Tempestini de a concura, in premiera, la Raliul Aradului cu modelul Ford Fiesta R5 au fost incurcate de vamesii ucrainieni. Masina a fost inchiriata weekend-ul trecut de echipa ucraineana Astana Rally Team pentru echipajul Oleksandr Saliuk jr./ Yevgeni Chervonenko, echipaj care a si castigat Aleksandrov Rally. La iesirea din Ucraina, masina a fost retinuta de vamesii ucrainieni timp de aproape 48 de ore, iar echipa JM Engineering nu a ajuns nici pana acum la sediul din Cehia pentru revizia si schimbul unor piese dupa etapa ucraineana.

„Din pacate nu voi debuta la Arad cu modelul Ford Fiesta R5 din cauza excesului de zel al unor vamesi ucrainieni. Stiu cum este sa intri si sa iesi din Ucraina cu masini de curse, dupa participarile la Yalta Rally in IRC. Mi-ar fi placut sa concurez la acest raliu cu noua masina, dar tinand cont de acest incident va trebui sa amanam acest proiect pentru una din urmatoarele etape din calendar”, a spus Marco Tempestini.

Pilotul Napoca Rally Academy va lua startul in Raliul Aradului, programat in perioada 23 – 25 august, cu modelul Skoda Fabia S2000. (comunicat si foto: Napoca Rally Academy)

 

Citeste si Raliul Aradului 2013: Marco Tempestini ia startul cu Ford Fiesta R5