Raliul Aradului Kia: Succes categoric pentru Simone Tempestini

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Raliul Aradului KIA a reprezentat etapa a treia in competitiile de raliuri derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (Campionatul National de Raliuri Dunlop si Campionatul National Rally 2 Dunlop), dar si runda inaugurala in Tour European Rally (TER) si Trofeul Balcanic de Raliuri, serie inscrisa in European Rally Trophy (ERT).

Dupa ce-si adjudecase proba speciala cu numarul 7 (PS7), care a contat ca Power Stage pentru intrecerea Tour European Rally, italianul Simone Tempestini (copilot Carmen Gaureanu) si-a adjudecat si PS11, obtinand maximum de puncte suplimentare si in CNRD. Dan Girtofan (copilot Tudor Marza) si Gergo Szabo (copilot Karoly Borbely) au obtinut al doilea si al treilea timp in Power Stage-ul CNRD.

Tempestini, Al Ketbi si Girtofan

A fost a 10-a victorie de proba speciala in TER, pentru ca in CNRD a fost de neinvins, si, evident, pilotul Napoca Rally Academy si-a trecut in cont prima pozitie atat in ierarhia abosluta, cat si in campionatul intern. Podiumul din Tour European Rally si European Rally Trophy a fost completat de Rashid Al Ketbi (+2:50,5; copilot Karina Hepperle) si Dan Girtofan (+3:12,9), in timp ce Gergo Szabo, pilotul care a avut al patrulea timp absolut va primi la festivitatea de premiere cupa rezervata ocupantului locului 3 in CNRD.

Alte rezultate in Raliul Aradului Kia

Raul Badiu a castigat la doua roti motrice, urmat de Adrian Teslovan si Radu Necula. De remarcat ca Badiu urmeaza sa plece acasa avand in cont succesul in ERT3, competitiile rezervate juniorilor atat in ERT, cat si in CNRD, cel de la Clasa 9, dar si in Cupa Dacia. Edwin Keleti a fost cel mai rapid in ERT2, Radu Necula s-a impus in Cupa Suzuki, Thomas Abraham la Clasa 11, Danut Budai la Clasa 12, iar Radu Luca a fost cel mai rapid dintre debutanti.