Motocross: Robert Krisztian Tompa s-a inteles cu Team Grizzly-Resa-Yamaha

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Robert Krisztian Tompa va alerga pentru echipa belgiana Team Grizzly-Resa-Yamaha in „Europeanul” de motocross. Il putem vedea in Romania, pe 24 octombrie, la Motocross Cup! O veste buna pentru fanii motocross-ului: Robert Krisztian Tompa a semnat pentru echipa belgiana Team Grizzly-Resa-Yamaha, urmand sa alerge in 2016 in Campionatul European de Motocross, la clasa 125 cmc, dar si in Campionatul Olandez Open, la aceeasi clasa. Aceasta este o mare realizare pentru tanarul de 15 ani, care a fost sprijinit doar de catre familie si de cativa sponsori, tatal sau, Csaba Tompa fiind un pasionat motocrosist, campion la aceasta disciplina.

Vicecampion mondial la clasa MX65 In 2013, Robert Krisztian a alergat pentru Team International Suzuki Europe la 85 cmc, clasa la care in 2014 a reusit sa participe in Campionatul Mondial, incheind ambele manse pe locul 24. Pana in prezent, marea performanta tanarului din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna) ramane cea a obtinerii titlului de vicecampion mondial la clasa MX65, in 2012.

„Krisztian are potential si ne bucuram sa il avem in echipa”, spun cei de la Grizzly Yamaha. Motocross Cup in statiunea Sugas Bai Dupa un an in care a concurat in Ungaria si Austria si s-a concentrat mai mult pe examenul de capacitate, acum,tanarul Tompa poate pasi in liga mare a motocrosului! Aceasta inseamna ca el se va muta si cu scoala in Belgia, la Lommel, urmand sa mai revina in Romania doar in vacante. Pe 24 octombrie, Robert Krisztian Tompa nu va lipsi insa de la ultima etapa a Motocross Cup, desfasurata la Sfantu Gheorghe, pe circuitul de la Sugas Bai, circuitul sau de casa, acolo unde a invatat sa faca motocross. De notat ca acest circuit a fost modernizat de catre Adrian Raduta, la cerea si cu sprijinul lui Csaba Tompa, tatal sportivului.

Tompa senior arata cu degetul spre federatia din Romania

Altfel, recent, Robert Krisztian Tompa a participat alaturi de echipa Ungariei la Cupa Natiunilor pentru Juniori, desfasurata in Belgia. Acest lucru nu ar trebui sa surprinda in conditiile in care tatal sportivului a mai declarat ca simte ca nu e dorit in campionatul national, unde i s-au pus piedici de tot felul. „In momentul in care am m-am adresat Federatiei Romane de Motociclism pentru a participa cu Robert Krisztian in ADAC MX Master - considerat al doilea campionat ca nivel, dupa cel mondial -, ni s-a spus ca e o «cupa de doi bani, un fel cupa ca Motocross Cup»”, spune Csaba Tompa.

Se antreneaza in Belgia si Olanda

In schimb, fiul sau a fost contacat si sprijinit de federatia din Ungaria, fiind cooptat in nationala de juniori. Dar, prioritatea lui Krisztian Robert Tompa o reprezinta acum antrenamentele: „Ma bucur foarte mult de cele intamplate si ma voi concentra pe antrenamente, in Belgia si in Olanda, iar cand vremea nu va mai permite vom pleca in cantonamente in Spania”. (foto: Krisztian Robert Tompa/ FB)