Motocross Cup 2016 debuteaza la Ciolpani, impreuna cu o etapa din Campionatul Est European de Motocross

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Primavara, motoarele se tureaza in motocrosul romanesc, iar organizatorii Motocross Cup, singura competitie privata de profil din Romania si-au intrat deja in parametri de functionare. Sambata, 9 aprilie, organizatorii competitiei isi fac incalzirea la Ciolpani, in cadrul RAMS Fun Ride, o intalnire amicala a pasionatilor de off-road, la care sunt asteptati piloti amatori si profesionisti, care vor avea ocazia sa testeze si cele mai noi motoare off-road de la Yamaha, aduse de dealerul bucurestean Dual Motors.

Apoi, in mai putin de o luna, pe 7 si 8 mai, tot la Ciolpani sunt asteptati sa de dueleze cei mai buni piloti din Europa de Est, pentru ca in paralel cu prima etapa a Motocross CUP, aici se va desfasura si a treia etapa a acestui campionat desfasurat sub egida Uniunii Balcanice de Motociclism.

„Uniunea Balcanica de Motociclism a fost de acord sa organizeze, din nou, o etapa in Romania, cu singura conditie, in urma incidentelor din anii anteriori: aceasta sa se desfasoare pe circuitul de la Ciolpani. Intrucat eforturile noastre se vor concentra in aceasta directie,  pe 7 si 8 mai, am hotarat sa organizam si prima etapa a Motocross Cup tot aici, pentru a avea o sarbatoare a motocrosului, cu doua curse intr-un weekend. Totodata, data initiala a primei etape a Motocross Cup, 23 aprilie, se suprapunea cu un alt eveniment iubit de bikeri, Salonul de Motociclete, Echipamente si Accesorii Bucuresti, la care vom fi prezenti. Prundu nu dispare din calendarul Motocross Cup, urmand sa organizam o etapa aici in octombrie”, spune Ciprian Popescu, presedintele clubului Dual Racing.

Experienta vasta a organizatorului, care are in palmares etape de campionat mondial si european de motocross, supermoto si motocross cu atas il va ajuta sa faca fata, cu success, provocarilor care urmeaza, in saptamanilor urmatoare.

O agenda la fel de incarcata are si Adrian Raduta, liderul echipei Top Cross TCS fiind atat concurent, cat si organizator in etapele de Motocross Cup si Campionatul Est European, programate pentru Ciolpani, pe 7-8 mai. Adrian pleaca insa cu avantajul psihologic al posturii de lider in clasamentul general provizoriu al est-europeanului.

„Pur si simplu, vrem ca totul sa iasa foarte bine, nu spun nimic mai mult”, declara liderul echipei Top Cross TCS, detinator al trei titluri de campion balcanic la motocross, clasa MX1. Sportivul cunoaste foarte bine aceastacompetitie, stie care sunt asteptarile sportivilor si ale publicului, astfel incatpe 7 si 8 mai, la Ciolpani, atunci cand grila  va cadea pentru prima mansa, putem avea garantia unui spectacol impecabil organizat.