Marco Tempestini si Dorin Pulpea, pe locul 31 dupa Raliul Monte Carlo 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Marco Tempestini si Dorin Pulpea si-au pastrat pozitia in clasamentul mondial de raliuri, ocupand locul 31, la general si cel de-al 6-lea loc al clasei a 3-a, la finele Raliului Monte Carlo, castigat de francezul Sebastien Loeb, alaturi de copilotul sau, Daniel Elena.

Echipajul Napoca Rally Academy a terminat cu bine aceasta prima etapa de campionat, castigand, totodata, si Trofeul STI , in ciuda multiplelor probleme tehnice aparute la masina Subaru Impreza, cu care au concurat pe specialele din Alpi.

La finalul penultimei zile a etapei, pilotul Marco Tempestini (Tempesta) declara: „Sunt foarte bucuros ca mai avem doar 5 kilometri si terminam Raliul Monte Carlo. Sunt insa suparat ca a trebuit sa parcurgem Col de Turini, una dintre cele mai celebre speciale din lume, fara frana de mana. Nu am reusit sa rezolvam problemele tehnice din ziua anterioara si am fost nevoiti sa mergem asa. In plus, pe ultima proba a zilei a cedat si treapta a patra a cutiei de viteze ceea ce ne-a costat timp pretios”.

Problemele tehnice din penultima zi i-au costat o pozitie in clasamentul general. „A fost o zi incredibila. Pacat ca am avut probleme. Am fost impresionat de cat de multi spectatori au fost pe aceste probe speciale. Atmosfera, mai ales noaptea, a fost incredibila. Parca era o petrecere uriasa. Am pierdut o pozitie, dar pilotul din fata are un avans de doar sase secunde. Sper sa recuperam in Power Stage”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

In Power Stage, ultima proba din Raliul Monte Carlo programata duminica, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat cu al 24-lea timp si si-au recuperat pozitia in clasamentul general. „Duminica totul a mers mai bine si am revenit in clasamentul general. Pentru noi cel mai important lucru este ca ne-am indeplinit un vis. Am terminat Raliul Monte Carlo! A fost o experienta incredibila. La final am reusit sa obtinem cel mai bun rezultat cu un Subaru de grupa N in trofeul STI, ceea ce ne-a adus un premiu suplimentar”, a adaugat Marco Tempestini, la finalul Raliului Monte Carlo.

Dupa Raliul Monte Carlo, in programul echipajului Napoca Rally Academy, urmeaza Sata Rallye Acores, prima etapa din Intercontinental Rally Challenge, in Portugalia.