Karting: Petrut Florescu, locul 2 la WSK Final Cup

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Petrut Florescu a participat in acest weekend, pe circuitul 7 Laghi (Castelletto / Italia), la etapa WSK Final Cup. Cursa a fost una pregatitoare pentru ultima etapa a Campionatului Mondial.

Petrut s-a descurcat excelent pe pista in lungime de 1256 de metri si a incheiat finala pe locul al doilea. Finalul calificarilor l-a gasit pe tanarul bucurestean pe locul 33, insa de acolo a inceput ascensiunea sa. Pilotul Morsicani s-a pozitionat in heaturile de calificare pe locul 15 si a luat startul in prefinala A din linia a 4-a, de pe 8. In acea prefinala, Petrut a mers la limita, a riscat si a trecut linia de sosire al doilea, in spatele coechipierului Alessio Lorandi.

In finala, Florescu a plecat al patrulea, din linia a doua a grilei, chiar din spatele lui Alessio Lorandi. In cursa insa a dat peste un alt adversar, britanicul Robert Shwartzman. Dupa ce a trecut de Lorandi, Petrut si-a fixat drept obiectiv victoria. Din pacate, ritmul lui Shwartzman nu a mai putut fi egalat in ultimele tururi, iar Petrut Florescu a incheiat al doilea.

„Aici am concurat si pentru mine. Am fost usor dezamagit dupa sesiunile de calificare si acel loc 33. In heat-urile calificative a venit primul castig important si din acel punct mi-am dat seama ca weekendul s-ar putea incheia bine pentru mine. Am recuperat in prefinala, insa in ultimele tururi distanta dintre mine si Robert Shwartzman a fost mult prea mare si practic imposibil de neutralizat", a declarat Petrut Florescu.

Urmatoarea aparitie a lui Petrut va fi in mansa decisiva a Campionatului Mondial, de la finalul lunii noiembrie. (comunicat si foto: PM Racing)