Karting: Pascu Nicholas, campion national la clasa KFJ

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La varsta la care Nadia Comaneci a dat un nou sens gimnasticii cu evolutii de basm, Pascu Nicholas - Sebastian a reusit sa cucereasca primul titlu de campion la clasa KFJ din cadrul Campionatului National de Karting – Dunlop 2013.

Prezent pe pistele de karting de la varsta de 8 ani, Emilio Pelicer l-a descoperit pe Pascu Nicholas - Sebastian pe un circuit particular din Bucuresti.

Dupa o perioada de tatonari, parintii i-au permis acestui sportiv sa faca primul pas pe taramul luptei roata la roata, acolo unde tenacitatea si inteligenta se imbina cu pasiunea si efortul.

Cotat cu sanse minime, sub tutela profesorului si managerului sau, tanarul debutant a reusit in prima etapa sa obtina un rezultat neasteptat si dorit de orice sportiv, locul I la Clasa KFJ.

Invingandu-si emotiile inerente, Nicholas a participat etapa de etapa la competitiile organizate si desfasurate de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

A cunoscut bucuria plecarii din pole position, a simtit durerea abandonului, a fost necajit cand kartul sau a avut defectiuni tehnice care nu i-au permis mentinerea rezultatelor, a gustat din cupa invingatorilor, iar cand a fost contestat le-a aratat tuturor ca rezultatele sale sunt generate de talent si pasiune.

Acest tanar mai are o calitate pe care numai marii campioni o detin: fair play-ul. In motorsport este important sa respecti regulile competitiei, adversarii, arbitrii si oficialii.

 

Vocea campionului

„Kartingul este pasiunea mea inca de mic. Kartingul era o distractie dar si dorinta de nou.  Acum acest sport inseamna concentrare, daruire si pasiune. Pregatirea unei competitii implica mult sport, sedinte tehnice cu Emilio Pelicer, profesorul meu, dar si odihna. Daca nu ai conditie fizica, dupa cinci-sase ture nu mai poti controla kartul pe trasele pe care ti le-ai pregatit. Pregatirea unui kart nu este deloc usoara. Necesita multa munca depusa de catre mecanici, de pilot, iesiri repetate pe pista pentru a hotari setarea cea mai buna si multa concentrare. Cele mai dificile momente in acest sezon au fost cele in care kartul nu functiona asa cum mi-am dorit si acrosajele din concurs. Pentru viitor imi doresc sa particip la cat mai multe competitii, atat in Romania cat si in strainatate. Sper, in luna decembrie a acestui an, sa particip la Cupa Campionilor in Barcelona. Sunt fericit ca am obtinut titlul de campion*, in conditiile in care am acordat atentie si scolii.Cand iubesti ceea ce faci, timpul este suficient pentru a rezolva orice situatie. Multumesc parintilor pentru toate eforturile pe care le fac, multumesc sorei care este alaturi de mine, prietenilor, colegilor si tuturor celor care m-au sustinut.” (comunicat si galerie foto: Dan Strauti / autostiri.ro)

 

* rezultat oficial omologat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv