CN Viteza in Coasta 2013: Alba Motor Challenge stabileste campionii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Ieri, 17 octombrie 2013, a avut loc conferinta de presa premergatoare ultimei etape din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013. Alba Motor Challenge, ediția a 9-a, etapa organizata de CS Autosport Fair Play in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, se va desfasura in acest weekend, 18-20 octombrie, la Straja - Alba si ne va dezvalui campionii anului in curs.

La conferinta, organizata la Consiliul Judetean Alba, au participat Alin Cucui - vicepresedinte Consiliul Judetean Alba, Mihai Beldie - presedinte Club Sportiv Autosport Fair Play si pilotul oficial al competitiei Alba Motor Challenge - Mihai Beldie Jr.

„Suntem la a 9-a editie a competitiei Alba Motor Challenge si acest lucru ma bucura foarte mult. Putem vorbi deja de o traditie a curselor de viteza in coasta organizate de clubul nostru «sub zidurile Cetatii Alba Iulia». Avem 51 de piloti inscrisi la start, sportivi care ne onoreaza cu prezenta iar noi vom face tot posibilul ca sederea lor la Alba Iulia sa fie una placuta”, a declarat Mihai Beldie, presedinte Club Sportiv Autosport Fair Play.

 

Perspective pentru un traseu personalizat, unic in tara

Alba Motor Challenge se inscrie intr-o lunga traditie automobilistica din apropierea Cetatii Alba Iulia, prima etapa organizata de CS Autosport Fair Play fiind sustinuta in 1996. Ajunsa la cea de-a 9-a editie, etapa de viteza in coasta din Alba se desfasoara pe DJ107, avand linia de start trasata in dreptul indicatorului de iesire din localitatea Hapria, iar sosirea la intersectia cu drumul catre localitatea Straja + 200 m. Primele doua editii ale Cupei Alba Motor Challenge s-au desfasurat pe traseul de la Abrud.

„Este o mandrie pentru noi ca un campionat national de viteza in coasta se desfasoara pe un drum judetean, asta datorandu-se faptului ca infrastrucura judetului Alba este la un nivel inalt. Traseul pe care se desfasoara Alba Motor Challenge a fost reabilitat complet in urma cu 5 ani, fiind si in acest moment in stare de functionare foarte buna. Totodata, incepand din acest an, Consiliul Judetean Alba, prin Directia Tehnica, condusa de domnul director Dan Popescu, a asigurat montarea unor parapeti de protectie personalizati pe traseul de desfasurare al etapei. Mai mult, incepand de anul viitor, dorim ca acest traseu sa fie personalizat, prin turnarea unui strat asfaltic colorat, realizand astfel un traseu unic in tara.”, a declarat domnul Florin Alin Cucui, vicepresedintele CJ Alba.

 

51 de piloti in lupta finala a CNVC Dunlop 2013

Un fapt inedit al competitiei de la Alba il reprezinta insasi Cupa Alba Motor Challenge: in fiecare an, cel mai rapid pilot al etapei pleaca acasa cu un „pui” al acestei cupe. Daca trei ani la rand acelasi pilot este cel mai rapid, atunci acesta va primi Cupa Alba Motor Challenge. Dupa noua editii organizate, cupa este inca in vitrina organizatorului.

La ultima etapa a CNVC Dunlop 2013 s-au inscris 51 de piloti, pe lista acestora fiind „bifati” toti pretendentii la titlurile de campion ai fiecarei grupe. Singura absenta notabila, pe care o regretam din tot sufletul, este cea a pilotului bucurestean Paul Andronic, campionul in exercitiu al grupei H fiind urmarit de ghinioane intregul sezon 2013, fapt pentru care a decis sa nu mai participe in calitate de competitor.

Spre deliciul spectatorilor, tanarul si talentatul pilot Matei Mihaescu, care a reprezentat cu succes Romania in Formula Master, este asteptat la Straja sa impuna ritmul competitiei in postura de forlighter. Acesta va alerga la Alba Motor Challenge cu un BMW M3.

Revenit dupa o pauza de un an in competitia nationala a traseelor de viteza in coasta, Alba Motor Challenge 2013 ne propune in weekend-ul care urmeaza o intrecere automobilistica de zile mari. Fanii competitiilor auto sunt asteptati de-a lungul traseului de 3,5 kilometri sa asiste la lupta finala a sportivilor din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013, printre masinile participante regasindu-se monoposturi, masini istorice sau bolizi de multe sute de cai putere.

 

Program spectatori & media

Vineri, 18 octombrie

15:30 - 18:30 – Prezentarea oficiala a pilotilor & sedinta foto in Parc inchis

Sambata, 19 octombrie

09:00 - 10:00 – Recunoasteri mansa 1

10:14 - 11:15 – Recunoasteri mansa 2

11:30 - 12:30 – Recunoasteri mansa 3

12:45 - 14:15 – Antrenamente cronometrate 1

14:30 - 16:00 – Antrenamente cronometrate 2

16:30 - 18:00 – Antrenamente cronometrate 3

Duminica, 29 septembrie

09:00 – 10:00 – Recunoasteri mansa 4

10:15 – 11:15 – Recunoasteri mansa 5

11:30 – 13:00 – Mansa I de concurs

13:30 – 15:00 – Mansa a II-a de concurs

17:00 – Festivitate de premiere – Alba Iulia, Str. Nicolae Iorga, Piata Custozza; (Conditii meteo nefavorabile: Amfiteatrul din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918”)

18:15 – Conferinta de presa cu castigatorii – Alba Iulia, Piata Custozza;

 

Circulatia rutiera pe DJ107 intre Hapria si Berghin va fi închisa intre orele 8:00-18:00, atat sambata 19 octombrie, cat si duminica, 20 octombrie 2013. (comunicat si galerie foto: QLT Group Division)

 

Cititi si: Viteza in coasta, Straja: Alba Motor Challenge 2013