Circuitul de motocross de la Ciolpani sarbatoreste 15 ani de competitii

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Organizatorii Motocross Cup anuntau o adevarata sarbatoare a motocrosului, in weekend-ul 7-8 mai, atunci cand era programata prima etapa de Motocross Cup, dar si etapa cu numarul trei din Campionatul Est European de Motocross. Din pacate, aceasta nu va mai avea loc, intrucat Federatia Romana de Motociclism conditioneaza permiterea desfasurarii etapei de campionat est european cu organizarea unei etape de campionat national.

Proiect agreat de Uniunea Balcanica de Motociclism

„Am discutat cu presedintele Uniunii Balcanice de Motociclism, care s-a aratat incantat de propunerea noastra, de a avea o etapa la Ciolpani, mai ales ca in urma mai multor incidente pe alte circuite, lotul bulgar s-a intors acasa fara sa mai concureze. Si asta nu o singura data! Bulgarii au declarat, clar, ca daca se mai intorc sa concureze in Romania, o vor face doar la Ciolpani”, spune Adrian Raduta. Sportivul Top Cross TCS a fost insa informat ca acest lucru va fi posibil doar daca organizeaza si o etapa de campionat national.

Un Campionat National distrus

„Dupa managementul defectuos pus in practica de mult ani incoace, care a dus practic la distrugerea Campionatul National de Motocross, lucru vizibil in numarul scazut de etape si de sportivi care se mai prezinta la aceste etape, Federatia incearca acum sa se foloseasca de eforturile cluburilor, umane si financiare, pentru a avea din nou un minim de etape care sa permita folosirea termenului de «Campionat» si cu care sa isi justifice existenta”, explica Adrian Raduta.

„Tot ce am dorit noi sa facem a fost sa organizam o cursa de calitate langa Bucuresti, salutata de Uniunea Balcanica de Motociclism, repet, la care sa participe sportivi cu un bun nivel tehnic, care sa ofere un cadru competitional motivant pentru pilotii din Romania. Din pacate, acest lucru nu a fost insa posibil, eforturile noastre fiind anulate de o nota primita pe e-mail din partea FRM”, conchide Adrian Raduta.

Motocross Cup debuteaza pe 11 iunie

In aceste conditii, prima etapa a Motocross Cup va fi programata pe 11 iunie, tot la Ciolpani, ocazie cu care vor fi sarbatoriti 15 ani de competitii desfasurate pe acest circuit.