CE Motocross: primele puncte pentru Krisztian Tompa si calificare in finala pentru Aida Cojanu

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Pilot la echipa belgiana Grizzly-Resa-Yamaha, Krisztian Tompa culege primele roade ale antrenamentelor sale din acest sezon. Dupa o serie de curse in campionatele Belgiei si Olandei, pe circuite dificile, cu nisip, tanarul din Sfantu Gheorghe a concurat pe 18 si 19 iunie, in etapa cinci a Campionatului European, desfasurata in Marea Britanie, la un circuit cu nume de rezonanta in lumea motocrosului, Matterley Basin. Cu a sa Yamaha YZ125, Krisztian s-a clasat pe locul 26 in ambele manse, dupa care a urmat deplasarea in Italia, la Mantova, pentru o noua etapa.

Obiectivul lui Tompa pentru acest sezon

Desfasurata in conditii meteo dificile, prima mansa nu a fost una de bun augur pentru Krisztian, pilotul Grizzly-Resa-Yamaha avand parte si de o cazatura. In mansa a doua, sportivul are insa un start foarte bun, reusind sa intre al zecelea in primul viraj, dar o lupta cu un alt pilot il face sa piarda mult timp si pozitii importante. Decis sa nu iasa din zona punctelor, Krisztian rezista atacurilor altor piloti - trebuie sa notam ca, la acest nivel, pilotii sunt foarte grupati si putine secunde ii separa pe primii de ultimii -, si trece linia de finis pe locul 19, adunand doua puncte in Campionatul European.

De notat si faptul ca acestea sunt si primele puncte europene din acest sezon ale echipei pentru care evolueaza si de notat ca Federatia Romana de Motociclism nu a reactionat in niciun fel la performanta tanarului care isi propune ca, in primul sau sezon la acest nivel, sa se claseze intre primii douazeci de piloti.

Krisztian Tompa este sustinut Dual Motors cu o casca de top, Lazer MX8, relatia dintre importatorul oficial al acestei marci cu sportivul si familia sa avand multi ani vechime.

Aida Cojanu va alerga la finala in la Loket (Cehia)

O alta performanta a motocrosului romanesc este obtinuta de foarte tanara sportiva Aida Cojanu, in Campionatul European, regiunea Sud Est, la clasa 65. Dupa cinci etape desfasurate in patru tari, Aida a reușit sa se califice in primii zece sportivi care vor participa la marea finala europeana, care va avea loc la Loket, in Cehia.

„Ii multumesc bunului Dumnezeu ca a vegheat asupra noastra si ca suntem sanatosi. De asemenea, le multumim familiei pentru sprijin, clubului Top Cross TCS, Vectra, Mitas, Dual Motors, Moto 24, Yamaha Romania si tuturor prietenilor care ne au fost alaturi.O felicit pe Aida pentru locul trei in clasamentul final si sper sa concureze cu aceeasi motivatie ca si pana acum. Sper sa gasim sprijin si sustinere sa putem participa si la finala”, spune tatal sportivei, Ionut Cojanu, un motocrosist cu experienta.

De subliniat ca in cursa de la Globare, din Serbia, Aida Cojanu a reusit hole-shot-ul in mansa intai, in fata baietilor, ea clasandu-se in final pe locul trei. Castigatorul etapei a fost tot un roman, un alt sportiv de viitor, Marius Popovici.