Automobilism: Sibiu Racing Team debuteaza la Raliul Brasovului

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Tess Rally Romtelecom, competitie desfasurata la Brasov intre 20 si 22 martie, in debutul sezonului automobilistic 2014, marcheaza si prima cursa pentru un nou nume in lumea acestui sport, din Romania: Sibiu Racing Team. Echipa este formata deocamdata din 2 echipaje sibiene: Rares Tomita / Alex Popidan si Alex Ardelean / Horatiu Baltador. Din cauza bugetului insuficient, doar echipajul Alex Ardelean / Horatiu Baltador vor lua startul la acest raliu, celalalt urmand sa debuteze sub numele Sibiu Racing Team din a doua etapa, cea de la Arad.

Aceasta cursa va fi prima din Campionatul National de Raliuri 2014 pentru Alex Ardelean si Horatiu Baltador in calitate de membri ai Sibiu Racing Team, ca si echipaj nou in proces de acomodare. Participand pentru prima data in calitate de coechipieri, Alex si Horatiu isi doresc sa termine cu succes raliul. Masina pe care vor concura este un Suzuki Swift 2013, 1,6l, in configuratie de grupa N, clasa 9.

Cum a aparut Sibiu Racing Team ?

Asociatia Sibiu Racing Team s-a format in 2013, iar in 2014 participa la primul raliu in aceasta componenta. Un mesaj transmis la radio care anunta raliul de la Tulcea - asa a inceput totul. Dupa ce participase la raliul de la Tulcea in 2013, in calitate de spectator, actualul pilot, Alex Ardelean, s-a hotarat sa-si transpuna vechea pasiune in realitate. Imediat dupa, l-a contactat pe un vechi prieten, Bucur Calin, cu care a participat in calitate de copilot la urmatoarele etape de raliu - la Cluj, Sibiu, Bacau. Dupa etapa din Bacau, Bucur Calin a hotarat sa se retraga temporar din pilotaj, astfel, Alex Ardelean a ajuns sa ocupe functia de pilot. Acesta a trecut la comenzile superbului Suzuki Swift cu care a participat la ultimele doua etape din Campionatul National al Romaniei 2013 si la show-ul de sfarsit de an competitional de la Sibiu. In 2014, Horatiu Baltador, un copilot experimentat pe plan naĊ£ional si international, s-a alaturat echipajului.

Constatand cat de multi sibieni participa la Campionatul National de raliu si de slalom paralel si cat de muti pasionati de acest sport sunt din Sibiu, pilotul Alex Ardelean si-a dorit sa fructifice acest entuziasm comun. Din zel pentru acest sport, s-a ajuns la o prietenie stransa intre mai multi sibieni, aceasta prietenie fiind pretextul ideal pentru formarea asociatiei Sibiu Rating Team.

Pe urmele echipei IPA Sibiu

Misiunea acestei asociatii este de a promova sportul in cauza, echipajele din Sibiu si nu in ultimul rand orasul din care provin. Sibiu Rating Team are drept scop formarea unei echipe profesioniste compusa doar din sibieni, si poate in viitor - crearea unei scoli de pilotaj in Sibiu.

Menirea asociatiei este de a transforma acest oras intr-un pilon important al Campionatului de Raliuri din Romania, asa cum era inainte de 1989. Sibiu Racing Team vrea sa readuca notorietatea pe care o avea Sibiul in acea perioada in care era reprezentata cu success de catre echipa IPA Sibiu, echipa cu renume la nivel national si international, reprezentata printre altii de catre binecunoscutii Costineanu Mihai, Botezan Alexandru, Bucur Mircea, Barbu Gheorghe (Gigi), Simeanu Cornel, Moldovan Alexandru (Dixon), Badila Radu, Popa Septimiu, Ardelean Petre, Petru Mircea (Muc) si Niresteanu Dan. Ei au pus piatra de temelie a actualei echipe, reusind sa transmita dragostea pentru acest sport copiilor, care au devenit sportivii de astazi.

In 2014, Sibiu Racing Team are drept obiective dezvoltarea echipei, sporirea popularitatii raliului ca sport si cresterea vizibilitatii media a acestuia. Membrii asociatiei isi declara dorinta de a se tine departe de orice scandal si orice tertip de atragere a atentiei presei, dorind pastrarea imaginii bune pe care o detine acest sport. In schimb, isi doresc informarea publicului spectator si augmentarea numarului de suporteri de la o etapa la alta doar cu ajutorul rezultatelor obtinute. Ei sunt siguri ca raliul merita toata atentia din partea presei si a celor impatimiti de sport. (comunicat si foto: Sibiu Racing Team/ sibiuracingteam.ro)