Automobilism - Hungarian Baja: Casuneanu si Zani, pe locul 4

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Costel Casuneanu si Maurilio Zani au avut o evolutie excelenta in Hungarian Baja si au fost la un pas de o clasare pe podium. Pentru echipajul Pa&Co Racing locul 4 la general este cel mai bun rezultat din  sezonul 2012.

Echipajul Pa&Co Racing, format din Costel Casuneanu si Maurilio Zani, cu un Mitsubishi Lancer MRP 10, au obtinut la Hungarian Baja 2012, etapa in Cupa Mondiala de Rally Raid, desfasurata in acest weekend, cel mai bun rezultat de anul acesta, locul 4 la general. Avand ca obiectiv o clasare in top 5, Costel Casuneanu si Maurilio Zani, copilotul sau, au facut un spectacol de zile mari.

Vineri, in prima zi a cursei, a inceput cu o super speciala de 5,5 km, in care Costel Casuneanu s-a clasat pe locul 11. „Praful a fost principalul factor care a influentat rezultatul super specialei, dar suntem abia la inceput. Este important ca nu am pierdut foarte mult timp. Adevarata cursa incepe de sambata”, a spus Costel Casuneanu, dupa prima zi din Hungarian Baja.

Sambata si duminica au fost programate alte 6 probe speciale, cu o distanta totala de 300 km, pe un traseu extrem de selectiv. Probele speciale desfasurate in imprejurimile orasului Gyor sunt cunoscute printr-un grad mare de dificultate si rasturnari de situatii. Pasajele inguste de mare viteza nu le permit participantilor nici cea mai mica greseala. „Exista pericole la fiecare viraj sau saritoare. Saritoarele duble sau chiar triple pot avea drept loc de aterizare un sant adanc sau suprafata cu aderenta scazuta, astfel incat controlul masinii devine o adevarata provocare”, a spus si Maurilio Zani, copilotul echipajului.

Echipajul Pa&Co Racing a terminat ziua de sambata pe locul 4 la general, iar duminica a reusit sa mai urce inca o pozitie in clasament. Costel Casuneanu si Maurilio Zani au pierdut aceasta pozitie din cauza unei penalizari de 3 minute care a fost anuntata cu cateva momente inainte ca rezultatele finale sa fie validate. „Ziua de sambata a fost foarte tensionata si am incercat o abordare rapida a probelor, dar cu riscuri cat mai mici. Duminica am reusit sa mentinem un ritm sustinut, iar timpii obtinuti ne ofera increderea necesara pentru urmatoare provocare. In urma rezultatului din Ungaria am decisa sa luam startul si in Baja Polonia 2012”, a spus pilotul Pa&Co Racing la finalul etapei din Ungaria. (credit foto: Speedlight)