Auto, seria GP3: Robert Visoiu, fara puncte si dupa etapa din Marea Britanie

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cea de a treia etapa din seria GP3 s-a desfasurat la Silverstone, in Marea Britanie.

Robert Visoiu a obtinut al 14-lea rezultat in antrenamentele oficiale. Robert a parcurs 16 tururi, la fel ca liderul Nick Yelloly, dar a incheiat la o secunda si 4 zecimi in spatele pilotului de la Status GP. Clasat al 11-lea in calificarile disputate pe ploaie, Robert Visoiu a asteptat cu nerabdare o cursa in conditii similare. Din nefericire pentru roman pista s-a uscat pana la startul primei manse de concurs, iar imediat dupa start Visoiu a fost depasit de pilotii pe care ii intrecuse in calificari. In timpul luptelor, masina a avut probleme electronice si a suferit avarii, iar bucuresteanul a terminat cursa pe locul 20.

Mansa a doua de la Silverstone a venit sa confirme perioada neagra traversata in 2014. Motivat de ghinionul avut pana acum, Robert a luat un start bun de pe locul 20. Tipic pentru astfel de momente, tanarul de 18 ani a ramas blocat minute bune intr-un grup compact, cu foarte multi adversari. In ciuda mai multor depasiri facute si a unui ritm de cursa net superior fata de cel al colegilor sai Jann Mardenborough si Patric Niederhauser, Robert a incheiat pe locul 13.

„Nu mai este o noutate cand spun ca am probleme. Cred insa ca aceste probleme nu sunt din cauza pilotului. Si aici, la Silverstone, am avut o noua confirmare despre faptul ca intreg grupul Arden sufera si nu poate scapa de acest complex. In cursa a doua, spre deosebire de colegii mei Jann Mardenborough si Patric Niederhauser, am plecat din grila pe pneuri uzate. Contrar asteptarilor, ritmul meu de cursa a fost mai bun decat al celor doi. Ideea generala este simpla - pneurile se supraincalzesc nepermis de mult dupa doar 4 sau 5 tururi, iar monopostul devine imposibil de pilotat. Sper ca in cel mai scurt timp sa putem recupera decalajul actual. Si anul trecut, in partea a doua a sezonului, echipa Arden a revenit foarte bine”, a declarat Robert Visoiu.

Astfel, dupa cea de a treia etapa din sezonul 2014, pilotul Arden nu a strans puncte in clasamentul general. Urmatoarea etapa se va desfasura in Germania, la Hockenheim, in perioada 19 - 20 iulie. Mai multe informatii gasiti pe site-ul personal www.robertvisoiu.ro. (comunicat PM Racing, foto: Adam Warner/GP3 Series Media Service)