Auto, Alba: Campionii din 2013 la viteza in coasta

Detalii
Comentarii
Galerie foto

A 9-a editie a Cupei Alba Motor Challenge, etapa organizata de CS Autosport Fair Play in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, a incheiat unul dintre cele mai vii sezoane de viteza in coasta din ultimii ani. Acontata drept ultima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013, etapa de la Straja a avut onoarea de a dezvalui campionii anului in curs.

Dupa ce in prima mansa de antrenamente de sambata obtinea doar al 12-lea timp, Lucien Hora (Lola F3000) s-a impus pe traseul de la Alba, victoria acontata de pilotul resitean aducandu-i si cel de-al patrulea titlu de campion national absolut la viteza in coasta. Podiumul final al Alba Motor Challenge 2013 a fost completat de Lucian Radut (Mitsubishi Lancer EVO IX), revelatia sezonului, si de cel de-al doilea resitean din CNVCD 2013, Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8,5).

Daca la Grupa N titlul a intrat in posesia lui Edu Stan inainte de finalul campionatului, castigatorul Grupei H este Ovidiu Zaberca, iar la Grupa A titlul i-a revenit lui Cosmin Dragnea.

Echipa TontschAutomotive a asezat in vitrina proprie doua titluri de campion national la Grupa I2 si I-B3, ambele adjudecate de Eduard Tontsch si trei titluri de vicecampion national: unul la H3 castigat de Mihai Beldie Jr. (care a obtinut si locul doi in intrecerea automobilelor diesel) si dous de veteranul Gunther Graef la grupele I2 si, respectiv, I2-B2.

 

Clasament Open Alba Motor Challenge 2013:

1. Lucien Hora, 2. Lucian Radut, 3. Ovidiu Zaberca, 4. Daniel Onoriu, 5. George Cretu, 6. Andrei Dumitrescu, 7. Cosmin Dragnea, 8. Elisei Groza, 9. Armando Battocchi, 10 Mircea Padurean. (comunicat si foto: QLT Group Division)